VERKLIGHETEN.

Igår efter att jag som så många andra ha fått tagit del av Kony2012-filmen slog den där känslan om vilken sjuk verklighet vi lever i ner i mig. Den gör ju det ibland när man sätter livet i lite perspektiv. Tror det är väldigt viktigt att ibland, eller till och med ofta göra just det. Alltså sätta saker i perspektiv.
Jag har det så himla bra. Vi är väldigt många som har så otroligt mycket att vara tacksamma för, uppskatta och glädjas av. Men istället för att reflektera över det lägger vi ofta en onödigt stor del av vår energi för att bekymra oss, oroa oss och vara olyckliga för det lilla i vår vardag som kanske inte är 100% perfekt. När man i filmen får höra den afrikanska barnsoldaten Jacob berätta om att han hellre hade velat vara död än att leva eftersom han endå inte har någon framtid och inget att leva för inser man att det finns en verklighet där ute som man har trott att man fattar, men egentligen fattar man inte ett skit.
Det finns så mycket hemskheter som människor ute på vår jord får lida av varje dag, vi vet alla om det men på något märkligt sätt kan vi inte ta till oss det. Det är där borta på andra sidan jorden, det är något som inte spelar någon roll för oss tänker vårt undermedvetna. Men så plötsligt, bara efter att se en film på tjugofyra minuter så vet man inte bara, utan man känner att dessa fruktansvärda saker sker ute i världen. Och det är vårt ansvar att hjälpa våra drabbade medmänniskor. Vi kanske inte som enskilld inivid kan göra någon skillnad men att bara sprida ordet, visa att man bryr sig och tillsammans som en grupp påverka världens olika makthavare till att ingripa! Vi måste visa dom att folket skiter i pengar, skiter i vad som är bra för nationen makthavaren styr över, DETTA ÄR FAN MÄNNISKOR LIV VI PRATAR OM! Alla människor i världen SKA ha samma möjligheter till ett LIV. Allt annat borde komma i andrahand. Ååå jag är så ledsen nu när jag tänker på allt detta. Och det sorgligaste av allt är att jag vet att jag inte kommer göra någon större skillnad. Men jag ska göra vad jag kan. Och om alla angegerar sig på något sätt kan vi tillsammans göra den här fuckade världen lite mer rättvis och göra så att fler människor får rätt till sin frihet.
.
Och om du inte redan har sett den: SE DENNA FILM http://www.youtube.com/watch?v=Y4MnpzG5Sqc. Lova mig att göra det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0